Salata verde – leguma care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie

0

Salata verde este una din cele mai bogate legume care se cultiva in tara noastra. Chiar daca in ultimul timp, multi producatori folosesc sere si ingrasaminte pentru a mari productivitatea aceasta leguma este binecunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului nostru.

salata-verde

Salata contine vitaminele A, C, B1, B2 dar si minerale precum fier, cupru, potasiu, fosfor si molibden. Este recomandata consumarea ei sub forma cruda, in salate alaturi de alte legume precum ceapa, rosii si castraveti. Puteti completa salata cu marar, patrunjel si nu uitati sa o stropiti cu ulei de masline. Salata verde, cu cat frunzele sunt mai inchise la culoare cu atat sunt mai bogate in nutrienti.

Salata este recomandata persoanelor anemice din cauza continutului de fier care se absoarbe in organism mult mai bine decat din suplimente. De asemenea, din cauza acidului folic este recomandata mai ales femeilor insarcinate pentru a preveni anemia. Fierul si cuprul din salata au efect benefic si in formarea celulelor rosii din sange iar potasiul ajuta la reglarea tensiunii si a ritmului cardiac.

Salata verde este recomandata tuturor pentru ca stimuleaza digestia, detoxifica organismul, fluidizeaza sangele si in particular persoanelor care sufera de Alzheimer pentru ca reduce daunele neuronale produse de aceasta boala.

Share.

Leave A Reply