Tricotaje de primăvară, cardigane și pulovere pentru bărbați

0

Moda nu este un concept feminin și a fi la modă sau “a fi în trend” nu se referă doar la sexul feminin. Chiar dacă femeile sunt acelea care urmăresc constant ce și cum se poartă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să-i excludem pe bărbați. La fel și bărbații au moda lor și tendințe de sezon.

Printre piesele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba oricărui bărbat în această primăvară, se numără puloverele și cardiganele.

Cardiganele bărbătești

Una dintre piesele vestimentare de nelipsit în garderoba unui bărbat modern sunt cardiganele, un accesoriu versatil în purtare și care pot fi combinate diversificat, astfel încât fiecare ținută să fie o dovadă de stil și atenție la detalii. 

Materialul din care poate fi confecționat poate fi cașmir, bumbac sau bumbac plus un material sintetic, potrivite pentru temperaturile de primăvară. Cardiganele confecționate din lână se folosesc în loc de vestă, în zilele mai răcoroase pentru a face layering cu o cămașă și un sacou. Gulerul unui cardigan poate fi guler tip șal, ce caracterizează un model de cardigan mai gros, folosit în ținute casual sau gulerul normal, caracteristic unui cardigan mai subțire. Acesta din urmă este mai versatil, poate fi folosit atât la ținute casual, cât și la ținute business casual.

La fel ca un sacou de calitate, cardiganul trebuie să iasă în evidență prin croială și prin calitatea materialului. Poți folosi un cardigan cu imprimeu discret pentru o ținută casual, chiar unul cu nasturi în contrast, sau un cardigan uni pentru o ținută mai serioasă.

Cu ce se asortează cardiganul?

Pentru ținute casual, se poate asorta cu o pereche de blugi, pantaloni chinos sau pantaloni 5 pocket, în special modelul de cardigan gros cu guler șal. Dacă dorești să lași impresia unui bărbat mai serios, atunci îl poți asorta cu o pereche de pantaloni slim fit din lână, o cămașă și o pereche de pantofi. Pentru oricare dintre aceste două variante ai opta, îți recomand să alegi un cardigan cu o culoare diferită de cea a pantalonilor.

Puloverele bărbătești

Chiar dacă ți se pare că toate arată la fel, fiecare model transmite un alt mesaj. Ceea ce un tip stilat trebuie să știe. Orice stil ai aborda, puloverele sunt un articol clasic ce trebuie purtate de orice bărbat. Puloverele sunt o alternativă pentru cei ce vor să arate profesional și elegant în același timp fără a purta costum. Versatile și confortabile, acestea pot fi purtate oricând, în orice anotimp, indiferent de ceea ce dictează moda.

Puloverul cu gât rotund este potrivit pentru zilele mai răcoroase. Cele de cașmir și bumbac le poți purta fără nimic dedesubt.  Puloverul cu gâtul în V este un articol clasic ce se poate adapta aproape la orice ținută și nu se demodează. Puloverele în V atrag atenția asupra feței și a gâtului. Un pulover cu gulerul în V este elegant și stilat dacă este purtat cu o cămașă. Aceste pulovere merg cu orice tip de pantalon. Pentru a avea o pată de culoare poți purta o cămașă colorată sub pulover. Poartă o cămașă albă și o cravată colorată sub pulover pentru o ținută sofisticată. Puloverele de culoare neagră și gri se pot asorta ușor la blugi pentru a arăta stilat.

Puloverul pe gât este potrivit pentru zilele mai răcoroase, înlocuiește combinația de cămașă cu cravată și se poate purta sub sacoul de costum sau sacoul sport. Puloverul pe gât merge atât la o întâlnire formală cât și la una casual.

Alege un cardigan și un pulover stilat, confortabil, care să te reprezinte! 

 

 

 

Share.

Leave A Reply