Verighetele, bijuterii cu incarcatura emotionala

0

Verighetele reprezinta simbolul uniunii dintre doua persoane care doresc sa isi exprime sentimentele, in mod oficial, in fata intregii lumi. Aceste bijuterii sunt cunoscute in intreaga lume ca fiind obiecte de valoare atat sentimentala cat si materiala care exprima dragostea si emotiile unei vieti in doi, care este menita sa reziste in timp. La fel ca relatiile, verighetele sunt menite sa fie puternice si durabile, frumoase si inspirationale. Asadar, producatorii de bijuterii se adapteaza gusturilor clientilor din intreaga lume, confectionand cele mai diversificate verighete care sa exprime personalitatea cuplului.

Verighetele pot sa fie fabricate din materiale de valoare, precum aur, aur alb, platina, argint si sunt infrumusetate cu ajutorul gravajelor, al pietrelor pretioase si semipretioase, al diamantelor etc.

www.public-domain-image.com Downlad more photos from www.public-domain-image.com If you use this public domain image, royalty free stock photo, please consider linking back to us and/or giving credit for this and any other pictures you used.

www.public-domain-image.com Downlad more photos from www.public-domain-image.com If you use this public domain image, royalty free stock photo, please consider linking back to us and/or giving credit for this and any other pictures you used.

In topul materialelor folosite in fabricarea verighetelor, platina este cea mai valoroasa insa si cea mai costistoare alegere a cuplurilor cu pretentii. Acest material este unul greu si foarte durabil, rezistent in orice situatie si care isi pastreaza aspectul frumos in timp. Desi acest material este unul care reprezinta masculinitatea, in primul rand, verighetele pentru femei sunt si ele adaptate in asa fel incat modelele rezultate sa fie de o frumusete rara, potrivita oricarui gen de femeie.

Al doilea cel mai valoros material din care sunt fabricate majoritatea verighetelor este aurul galben, extrem de cautat in toata lumea si unul dintre cele mai populare materiale din domeniul bijuteriilor. Acesta este mai putin costisitor decat platina, are un aspect elegant, stralucitor, care poate fi observat cu usurinta de la distanta. Aurul galben se foloseste in confectionarea celor mai frumoase verighete destinate atat cuplurilor care adora simplitatea cat si a celor care vor sa iasa in evidenta prin bijuteriile extravagante, iesite din comun. Gravurile in verighete sunt cele mai des intalnite, astfel incat cuplul isi poate inscrie sentimentele pe bijuteriile care vor fi purtate de-a lungul vietii.

In fabricarea verighetelor se poate utiliza orice categorie de aur, indiferent daca este de 9k, de 18k sau de 22k. Aurul alb este, totodata, o alegere foarte frecventa pe care o fac cuplurile atunci cand isi aleg verighetele. Acest material este similar argintului din punct de vedere al aspectului, mai putin valoros decat aurul galben si decat platina, dar mai valoros decat argintul. Spre deosebire de alte materiale, acesta este mult mai dificil de intretinut datorita stratului de rodiu cu care este acoperit si necesita tratamente in timp pentru a-i mentine aspectul stralucitor si elegant. In caz contrar, aspectul aurului alb se poate deteriora si devine neplacut.

Verighetele din argint sunt si ele extrem de cautate, in special de catre cuplurile care nu isi doresc verighete de aur. Acest material este unul dintre cele mai accesibile ca pret si nu este foarte dificil de intretinut. Cu toate acestea, nu are o durabilitate la fel de mare precum aurul sau platina, iar rezistenta lui la socuri sau zgarieturi este destul de mica in comparatie cu alte materiale. Verighetele de argint sunt achizitionate, de obicei, de catre cuplurile care isi propun sa anunte oficializarea sentimentelor reciproce pe care le au, cu ajutorul unei logodne. Alte materiale foarte des intalnite in bijuteriile unde verighetele pot fi achizitionate sunt zirconiul, paladiul, tungsten-ul, titaniul, inox-ul, iar in unele culturi, chiar si lemnul este o alegere potrivita.

Verigheta este bijuteria care nu doar infrumuseteaza, dar demonstreaza faptul ca uniunea dintre doua persoane trebuie sa fie anuntata, respectata si sarbatorita. Indiferent de materialul din care aceste accesorii simbolice sunt confectionate, ele detin in primul rand o valoare care nu poate fi evaluata din punct de vedere material si care isi pune amprenta pe mainile si vietile multora dintre noi. Importanta achizitionarii unor verighete potrivite este majora, intrucat acestea sunt menite sa isi insoteasca proprietarii o viata intreaga.

Share.

Leave A Reply