Balsam de păr făcut în casă

0

Dacă ai folosit foarte mult placa de păr, ondulatorul, foehnul, ți-ai decolorat părul, sau pur și simplu ai tipul de păr cu tendință spre uscăciune, cu siguranță ți-ai dorit să simți măcar o dată cum e să ai un păr după care oricine ar întoarce capul.

par-ternȘtiu cum este să ai un păr care nu strălucește, casant și despicat și de aceea, de-a lungul timpului am fost nevoită să explorez toate posibilitățile de regenerare a părului (inclusiv sampoanele facute in casa). Și pentru că nu cred în produsele care există în magazine – toate acele substanțe chimice de pe etichetele balsamurilor ”miraculoase” care pretind să îți revitalizeze complet părul, să îi redea strălucirea ”de la prima folosire” și să îi refacă structura cu proteine din perle, diamante și fel de fel de giuvaieruri care nu au nici o legătură cu nevoile naturale ale părului – am apelat întotdeauna la soluțiile oferite de mama natură-cele mai simple, necostisitoare și eficiente!

Iată, după ce am testat foarte multe astfel de balsamuri naturale pentru păr, ce a funcționat cel mai bine, atât în cazul meu în fiecare stadiu prin care am trecut, cât și în cazul celor mai bune prietene ale mele, în funcție de tipul de păr al fiecăreia:

Balsam pentru păr extrem de deteriorat
Dacă ai părul extrem de degradat și obosit, nici o soluție miraculoasă nu îți va face părul să arate peste noapte ca în reclamele de la televizor. Trebuie să fii conștientă că este un proces care are loc în timp, și e foarte bine dacă poți aplica astfel de măști pentru păr cel puțin o dată la zece zile pentru a vedea efectele dorite.

Practic pentru această situație mai serioasă ai nevoie de un cocktail de uleiuri grase:
Iată de ce ai nevoie:
-ulei de măsline
-ulei de avocado
-ulei de argan
-gălbenuș de ou

par-stralucitorUleiul de măsline previne ruperea părului, calmează firele rebele și întărește firul de păr.
Uleiul de avocado stimulează producția de colagen și conține o cantitate mare de proteine, acid folic, fier și lecitină care îl fac să penetreze ușor în firul de păr.
Uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea părului, hidratează firele de păr distruse de șocurile termice datorită acizilor grași nesaturați și omega 3.

Pentru păr obosit, tern, greu de coafat :
-ulei de migdale
-ulei de cocos
-miere
-capsule gel de vitamina E

 

Uleiul de migdale reduce căderea părului și previne apariția mătreții.
Mierea are proprietatea de a hrăni părul, de a-i da strălucire și de asemenea, îl face foarte mătăsos la atingere.
Uleiul de cocos  este bogat în proteine, poate pătrunde direct în folicula de păr și îl hrănește în profunzime.
Vitamina E repară părul casant, stimulează creșterea părului, oprește căderea lui. Le poți lua intern sau le poți desface și aplica direct pe păr!

Pentru îndesirea părului rar, oprirea căderii părului
-ulei de ricin
-ulei de cocos

par-sanatos (2)Uleiul de ricin este recunoscut ca tratament pentru creșterea genelor, însă desigur, poate ajuta și la îndesirea părului. Este foarte dens și ajută la circulația sângelui la nivelul structurii părului, ceea ce determină creșterea lui.
Folosit în combinație cu uleiul de cocos, hrănește părul cu acid oleic, acid lauric și acid linoleic, vitamina K și vitamina E.

 

După clătire, poți folosi uleiul de cocos și ca balsam ”leave-on” aplicat pe vârfuri deoarece este foarte delicat și nu îi va da părului aspect de uleios.
Acest amestec este util chiar dacă nu ai părul deteriorat, pentru a face părul mai strălucitor și catifelat.

Poți păstra doar o jumătate de oră sau chiar mai mult, dacă timpul îți permite, iar cantitățile le stabilești în funcție de lungimea părului.

Efectele sunt notabile atunci când folosești un astfel de balsam regenerant pentru păr cel puțin o dată la zece zile.

Alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine și efectele vor fi vizibile și de durată!

 

Share.

Leave A Reply