BellyDance – Bucurie, dezvoltare, feminitate

0

Exista o anume magie in dans, un fel de libertate pe care o simti atunci cand te misti pe muzica. Nu trebuie sa fii un dansator innascut ca sa te poti bucura de frumusetea acestei activitati.

A dansa nu tine de talent, este o pasiune pe care o dezvolti treptat cu antrenament si daruire. Dansul ofera o paleta larga de stiluri frumoase si diferite, de la focul mistuitor al unui tango, ritmicitatea ce insoteste cubanezul salsa, pana la eleganta si rafinamentul din balet sau exprimarea libera a dansului contemporan.

Insa, dintre toate formele de dans existente in prezent, as spune ca bellydance-ul este un univers aparte. Bellydance sau dansul oriental nu se rezuma la dansul in sine, odata ce incepi sa studiezi acest gen artistic, descoperi treptat numeroase valente si avantaje care incet-incet isi pun amprenta asupra vietii tale. Iata cateva dintre „lectiile de viata” pe care le-am descifrat odata cu practicarea acestui stil.

 

belly-dance-bucuresti

Orice femeie e frumoasa

Tin minte si acum, desi a fost in urma cu 4 ani, momentul exact al intalnirii cu prima mea instructoare de bellydance. Era o femeie usor in varsta, cu un aspect fizic comun si care nu trezea interes prin modul in care arata. Dar ce m-a marcat a fost momentul cand a inceput sa danseze. Gratia, feminitatea si senzualitatea care insoteau miscarile ei pur si simplu m-au fascinat. Era total transfigurata dansand pe muzica orientala si atunci am realizat cat de frumoasa este o femeie atunci cand se simte bine, cand face ceea ce ii place si cand chipul ei se lumineaza de emotia pe care o transmite. Femeia care danseaza este frumoasa, pentru ca atunci cand danseaza isi manifesta feminitatea si inzestrarile naturale pe care altfel nu prea ai ocazia sa le manifesti in viata de zi cu zi.

Miscarile pe care le inveti iti dau incredere in modul in care arati

Aspectul fizic sau greutatea corporala nu reprezinta un criteriu de selectie cand vine vorba de dans oriental. Chiar daca urmaresti sa iti subtiezi si tonifiezi corpul fizic, vestea buna este ca poti incepe sa practici acest dans indiferent de cum arati initial. Este o forma de miscare suficient de lejera pentru o incepatoare, astfel incat sa nu te oboseasca si descurajeze de la inceput, dar devine deosebit de tonica si de intensa atunci cand e practicata pe termen lung, motiv pentru care poti sa speri la rezultate imbucuratoare in privinta conturarii frumoase a trupului tau.

Vii pentru dans, insa legi prietenii pe viata

Un cadou suplimentar de care eu personal ma bucur si la care nu m-am asteptat niciodata il reprezinta relatiile minunate de prietenie pe care le-am legat cu persoanele pe care le-am cunoscut la cursurile de bellydance. Cel mai frumos lucru la un asemenea curs nici macar nu tine de dezvoltarea si tehnica pe care le capeti, ci tine de legaturile si starea de suroritate care se creeaza dupa un anumit timp intre fete. Lucru care te face sa astepti mereu cu nerabdare urmatorul curs pentru ca stii ca te vei distra si te vei simti bine intr-o atmosfera calda si vesela de unitate.

Nu depinzi de un partener pentru a invata sa dansezi

Intr-adevar, unul din avantajele majore ale dansului oriental este ca se adreseaza cu preponderenta femeilor si poate fi practicat individual, nu in pereche. Cunosc destule cazuri de amice care s-au apucat de diverse stiluri de dans impreuna cu sotul, iubitul, prietenul si au trebuit sa renunte la scurt timp deoarece fie nu se potriveau cu programul partenerului si nu ajungeau mereu la cursuri, fie „jumatatea” a devenit dezinteresata sa continue studiul inceput impreuna, etc. Aceasta poate fi o reala piedica atunci cand tu descoperi pasiunea pentru dansul respectiv si ai vrea sa te dezvolti, dar nu ai cum. Astfel, in bellydance, sustinerea de care ai nevoie o gasesti in tine insati, iar miscarile sunt de asa natura incat te ajuta sa te concentrezi asupra propriei persoane, pentru a te descoperi si cunoaste mai bine.

silvia

Cursuri si ore particulare de Belly Dance
cu Silvia Botez (Noelia):

noelia [at]belly-dance.ro
0723.593.137

www.belly-dance.ro

 

Esti facuta ca sa stralucesti!

Orice femeie e un mic star in sufletul ei, insa putine au ocazia sa se exprime ca niste zeite. Practicand dansul oriental, ajungi treptat la o incredere in sine care te face sa stralucesti. In plus, bucuria pe care o traiesti pe masura ce iti dezvolti tehnica si te misti din ce in ce mai frumos este de nemasurat si, de multe ori, de neinlocuit. Iar daca la un moment dat zeita din tine se trezeste si isi cere drepturile, ai multe ocazii in care te poti manifesta in fata unui public, fie ca e vorba de o seara cu prietenii tai carora le dansezi, fie in cadrul un mini-spectacol organizat de scoala ta de dans sau, de ce nu, poti chiar sa infrumusetezi o nunta sau un eveniment privat cu talentul tau de bellydancer.

 

Share.

Leave A Reply