În goana după fotograful nunții tale – topul greșelilor pe care să nu le faci

0

Dacă planuiesi petrecerea de nuntă pentru anul următor este deja timpul potrivit să te gândești la principalele aspecte și servicii ce îți definesc evenimentul. Este vorba de locație, fotograf și videograf în mare parte; stabilești data și locația și de aici lungul șir de prestatori de servicii care să îți contureze cadrul nunții ca fiind unul perfect. Nu uita de fotograf, celui căruia ii încredințezi misiunea principală de a avea grijă de amintirile tale.

În fapt, alegerea unui  fotograf nunta pare să fie o chestiune de timp, dar destul de ușoară. Ce poate fi greu când vine vorba de a alege o persoană ce deține un aparat performant? De fapt este o lecție despre a cântări opțiuni, a ține cont de detalii și a exprima artă prin fiecare cadru realizat. Sunt implicate aspecte emoționale, altele raționale, un cumul de factori ce îți determină în final o alegere mulțumitoare.

Nu rezuma căutarea ta la ceea ce găsești disponibil. De fapt, pentru a avea un avans de timp nu lăsa timpul să se scurgă în defavoarea ta. Asta înseamnă că poți deja să te gândești la alegerea unui fotograf de nuntă pentru viitorul eveniment de anul viitor. Cei mai buni sunt și cei mai solicitați cu mult timp înainte. Un contract semnat este sfânt din acest punct de vedere.

Pentru că îți vei dori să alegi, nu să culegi cum spune o vorbă din popor, preferă să ții cont şi de greșelile frecvente pe care viitorii miri le fac, fotografii nu le agreează prea mult și în final o colaborare are de suferit. Iată despre ce este vorba:

Dirijezi prea mult

Poate că la rândul tău ai cunoscut persoane ce îți înlocuiesc cunoștințele din domeniu și au impresia că dețin adevărul absolut. Dacă îi și spui fotografului de nuntă cum să își facă treaba treci în barca celor disperați de control, însă fără rost.

Să dirijezi prea mult este deranjant. Ține cont de reperele nunții și alege un profesionist. El va ști ce să facă și nu va avea nevoie să îi impui prea mult. Lasă-l să își facă treaba.

Impui un preț

Atunci când aleg un fotograf de nuntă mulți dintre solicitanți pun în prim plan ceea ce ține de preț. Raportează costurile la organizarea nunții și nu fac altceva decât să își pună un preț pe propriile amintiri. Ideal ar fi să găsească pachete de servicii ieftine și de calitate, cu toate incluse. Nu ai să găsești așa ceva.

Fiecare are un preț aferent serviciilor, ce nu trebuie să fie similar cu a altor fotografi. Nu negocia, nu impune prețuri, ci mai degrabă contorizează în ce măsură munca depusă de fotograf se justifică în bugetul tău. Când nu există o undă comună poți oricând să cauți mai departe.

Lasă perfecțiunea și trăiește clipă

Se întâmplă ca mirii să creadă că știu deja ce își doresc, pe baza a ceea ce au mai văzut și la alte nunți. Însă asta ar putea fura din farmecul vostru; poate că vă integrați mai bine într-o tematică romantică sau în posturi inedite din cadru natural la ședința foto. Nu fiți rigizi în alegeri și mai degrabă provocați fotograful să va găsească unghiuri diferite, locații uimitoare pentru ședința foto. Ce e clasic e clasic, dar o contribuție unică a voastră va fi elementul de originalitate al albumul final de nuntă.

Apropos de ședința foto – aceasta nu este neapărat inclusă în pachetul de bază de servicii foto pentru nuntă. Cere detalii în acest sens. În plus, poate fi vorba de ședința foto între ceremonia religioasă și până la începerea propriu zisă a petrecerii, una destul de scurtă față de acele ședințe planificate cu plecări de o zi dedicată numai acestui scop.

Notă finală

Să nu uităm că fotograful nu este nici invitat la nuntă, dar nici baza organizării. El vă însoțește, este martorul fericirii voastre și din spatele obiectivului face ca acele clipe pe care le trăiți să devină amintiri vii.

În plus, nunțile presupun un grad de dificultate întrucât sunt evenimente dinamice, deci iată ce provocare are un fotograf. Îndreptăți-vă atenția către clasa de top, către fotografi profesioniști pentru a avea din start șansa unei experiențe mulțumitoare. Un exemplu în acest sens este www.tibiolteanu.ro.

Share.

Leave A Reply