Cât de mult contează sexul într-o relație de lungă durată?

0

Sentimentul de dragoste este o chestiune relativă, pe care fiecare o definește într-un mod personal. Atunci când vine vorba de o relație de cuplu de lungă durată, percepțiile și regulile sunt cam aceleași: ne dorim dragoste eternă, loialitate, respect și să îmbătrânim împreună.

Pasiunea și iubirea…

În relațiile de lungă durată se întâmplă adesea ca pasiunea să scadă și atenția celor doi să se distribuie mai mult spre alte aspecte decât sexul. Astfel, deși sexul rămâne o parte importantă a unei relații el nu mai este în centrul preocupărilor celor doi și de multe ori este chiar neglijat.

Sexul este un lucru care se întâmplă între două persoane care se iubesc sau care iubesc sexul.

Este adevarat că într-o relație actul sexual poate suda și mai mult legătura dintre cei doi, dar mai întâi trebuie construit fundamentul relației, bazat pe sentimente reale, autentice.

Încrederea, toleranța, iertarea, umorul, respectul și libertatea sunt elemente-cheie pentru consolidarea unei relații de lungă durată de succes.

Acolo unde sex nu e, nimic nu e…

O viață sexuală împlinită este vitală pentru o relație de cuplu de lungă durată. Asigură-te că relația voastră nu este privată de pasiune și dorință sexuală, iar sexul se numără printre activitățile voastre preferate. Nu transforma actul sexual într-o “recompensă” și învață să te bucuri cu adevărat de plăcerile vieții sexuale.

Există și persoane care renunță la o relație de lungă durată din cauza incompatibilității sexuale și se întâmplă ca dragostea să piardă în fața plăcerilor sexuale.

Atunci când dispare atracția, dispare și dorința de a face sex, iar relația are de suferit. Pentru ca unul din cei implicați în relație să nu caute în altă parte satisfacția sexuală, trebuie să susții atracția reciprocă.

În relațiile de lungă durată este normal ca atracția dintre cei doi parteneri să scadă. În cazul relațiilor părinților și bunicilor noștri respectul și comunicarea sunt punctele forte care au reușit să mențină legătura atât timp.

Pentru o relație durabilă, învață să comunici eficient

Cu siguranță ai mai auzit expresia “comunicarea este cheia” și deși sună a clișeu, este un fapt și o realitate. Succesul unei relații de durată se datorează în mare parte acestui aspect. O relație în care nu există comunicare este o relație moartă.

În cazul multor relații trecerea timpului a lăsat urme adânci: rutină, monotonie, insecuritate, indiferență, conflicte de valori și lipsa dorinței sexuale.

Prieteni… înainte de toate

Viața este mult mai frumoasă în compania celor dragi, în care ai încredere și cu care împarți aceleași dorințe, aceleași visuri, aceleași așteptări și sentimente.

Prietenia se află la rang superior în orice relație amoroasă, iar cunoașterea în detaliu, înțelegerea și descoperirea permanentă a celuilalt sunt prioritare în ceea ce privește o relație de cuplu sănătoasă.

O echipă de cercetători din SUA a studiat comportamentul romantic și sexual pentru a răspunde la întrebarea de ce unele cupluri sunt mai fericite în ce privește viața sexuală, iar altele nu.

Preludiul, declarațiile de dragoste făcute partenerului sau un simplu „Te iubesc” sunt factorii cheie în menținerea unei vieți sexuale satisfăcătoare într-o relație de lungă durată.
Partenerii care spun „Te iubesc” în timp ce sunt foarte intimi, printre mângâieri, sărutări și râd împreună în timpul actului sexual sunt mai mulțumiți.
O relație de lungă durată nu înseamnă neapărat și o viață ușoară în doi

O relație de lungă durată poate fi supusă multor încercări de renunțare a unuia sau ambilor parteneri implicați și necesită eforturi susținute în direcția păstrării relației, de a trece peste supărări, necazuri, momente neplăcute, pentru a arăta dragostea chiar și în momente de oboseală, pentru a-l susține pe celălalt când este copleșit de probleme etc. Este la fel de mult de lucru pentru a menține dragostea cuiva ca și atunci când vrem să-i stârnim interesul.

În concluzie, cât de mult contează sexul într-o relație de lungă durată? Importanța o stabilește fiecare cuplu în parte, dar la fel de importante sunt și iubirea dintre cei doi, comunicarea, respectul reciproc, înțelegerea, acceptarea defectelor etc. Toate acestea formează un tot unitar și trebuie să figureze mereu pe lista de priorități dintr-un cuplu.

Share.

Leave A Reply