Ce este un demisexual! Esti unul dintre ei?

0

Termenul de „demisexual” incepe sa devina din ce in ce mai uzual. Semnificatia acestuia poate fi uneori ambigua. Ne putem intreba asadar ce inseamna si daca suntem printre cei care se numesc astfel. Explicatia terminologica este insa simpla si este eronat sa spunem ca demisexualitatea ar fi sinonima cu frigiditatea.

O persoana frigida este definita ca una care nu simte nici o atractie fizica fata de alte persoane. Ca atare nu putem spune ca cei doi termeni sunt sinonimi deoarece un demisexual nu simte nici o atractie fizica doar fata de necunoscuti, fata de persoane pe care nu le cunoaste. Pentru a intra intr-o relatie are nevoie sa cunoasca foarte bine cealalta persoana. Calitatile fizice ale unui necunoscut nu o atrag deloc. Nu simte precum o persoana obisnuita.

Demisexualitatea este, cu alte cuvinte, o stare intermediara intre sexualitate si asexualitate. Persoanele considerate demisexuale au o atractie sexuala care se bazeaza in mare parte pe intimitatea emotionala, pe alte calitati ale partenerului decat cele fizice.

Termenul a aparut pentru prima data in 2008 si a devenit din ce in ce mai popular dupa ce mai multe persoane au simtit ca se identifica cu acest tip de comportament sexual. In prezent exista inca dictionare care nu descriu acest cuvant, desi el, potrivit unor psihologi, descrie o situatie de fapt, o serie de persoane care din punct de vedere sexual nu se pot descrie la fel de bine printr-un alt termen.

Uneori, persoanele demisexuale se simt dezorientate in legatura cu identitatea lor sexuala. Nu inteleg de ce nu pot simti atractie sexuala pentru alte persoane, considerandu-se frigide. Pentru ele se potriveste de minune sintagma „dragostea vine odata cu timpul”. Cunoscandu-si partenerul mai bine si nascandu-se o legatura emotionala intre acestia, lucrurile revin la normal intre ei, dar in continuare, fata de alte persoane, demisexualul nu simte nici un stimul sexual.

Share.

Leave A Reply