Ce masina de spalat sa cumpar?

0

Atunci cand va decideti sa cumparati o masina de spalat noua, va trebui sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat masina voastra de spalat sa traiasca o perioada cat mai lunga de timp. Nu tineti niciodata masina de spalat in abur sau in condens. Nu este niciodata recomandat sa tineti masina in baie pentru ca in general, acesta este locul in care se formeaza cel mai mult abur din intreaga casa.

Ideal ar fi sa tineti masina de spalat pe hol sau o debara. Puteti sa o tineti chiar in bucatarie, daca aveti o hota. Imediat ce ati stabilit locatia, verificati daca modelul va incapea in acel loc, asa ca masurati de cati centimetri dispuneti, astfel incat masina sa incapa in acel loc.

Un sfat de care sa tineti cont este sa alegeti si un pres antiderapant, dar si unul antivibratii. Ar mai trebui sa aveti in vedere si capacitatea de spalare a masinii. Daca familia voastra este una mai mare, o masina cu incarcare de maximum 5 kg nu va fi suficienta, ca atare o masina de spalat Beko, cu capacitatea de 6kg, ar fi mai indicata. Eficienta este mult mai mare pentru o cuva din plastic, acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa optati mereu pentru masina cu o cuva in tabla sau aluminiu. Plasticul este un bun izolator, nedisipand energia.

Masinile de spalat au in general o multime de programe din care sa alegeti. Unele masini vin echipate cu programe lungi, de 2 ore, sau chiar peste 2 ore. Cu toate acestea, in special in cazul masinilor performante, veti vedea ca exista si programe chiar de 15 minute. Aceste programe sunt ideale pentru hainele de vara care nu sunt chiar foarte murdare. Din punctul de vedere al consumului energetic, Uniunea Europeana s-a asigurat ca directiva de eficientizare a consumului sa fie aplicata si in cazul masinilor de spalat. Toti operatorii sunt obligati azi sa afiseze diferitele clase de energie in care se incadreaza electrocasnicele. Vei observa ca, cu cat sunt mai multe plusuri in clasele de energie, cu atat masina are o eficienta mai sporita pentru curentul consumat, dar si pentru apa, precum si pentru detergentul consumat.

Un alt punct de interes al consumatorului il reprezinta zgomotul masinii in momentul in care face stoarcerea. Ideal ar fi ca zgomotul sa fie undeva intre 60 de dB si 75 de dB. Atunci cand vor aparea depuneri, zgomotul pe care masina de spalat il produce, va creste, de aceea va trebui sa aveti mereu in vedere acest lucru, atunci cand folositi o masina de spalat pentru o perioada mai lunga de timp.

Share.

Leave A Reply