Cum iti innoiesti garderoba – ghid de cumparaturi

0

Pentru unii cumparaturile s-ar putea sa fie cea mai mare placere a vietii lor, ceea ce inseamna ca nu vor purta aceleasi haine ani in sir. Macar o data pe an este recomandat sa ne innoim garderoba cu cateva articole, daca s-ar putea cu cate un produs pentru fiecare anotimp.

Cumparatul hainelor nu inseamna cheltuirea unor sume imense, deoarece cumparatul inteligent ne ajuta sa ne luam produse de buna calitate care sa ne tina destul de mult, in stare buna, pana sa le inlocuim cu altele noi. Cand plecam la cumparaturi prin mall-uri sau magazine, aventura noastra ar trebui sa fie ghidata de cateva principii.

1 – Strict hainele de care avem nevoie. Daca acasa avem 50 de fuste si 40 de rochii, e clar ca ne vom orienta spre alte articole vestimentare. Hainele care lipsesc din garderoba vor deveni prioritare, in timp ce cele pe care deja le avem vom veni pe lista in sezonul urmator. Concentrandu-ne doar pe ce avem nevoie stringent, vom reusi sa dispunem de toate piesele, in plus, vom economisi cativa bani pentru ca ne-am oprit a lua altceva decat ce aveam nevoie.

2 – Planul. Da, exact asa. Un plan bine pus la punct de innoire a garderobei, impartit pe anotimpuri, va structura achizitiile. Poate parea greu de adus la indeplinire asa ceva, insa daca ne vom lasa la indemana instinctelor, cu siguranta ca vom cheltui cu mult mai mult decat necesarul. Un plan sistematic va furniza suficienta imbarcaminte daca este urmat in cel putin doi ani. Dupa aceea hainele vor fi la discretie, cu tonuri noi in fiecare sezon.

3 – Alte magazine. Sau am putea spune alte orizonturi. In cazul in care ne-am obisnuit sa facem cumparaturile doar de la cateva magazine, poate ca a sosit timpul sa incercam si altceva. Un schimb de stil vestimentar prinde bine la anumite intervale, cu conditia sa se potriveasca temperamentului si varstei.

4 – Promotiile. La sfarsit de sezon, magazinele fac reduceri pentru a scapa de stocuri. Cu o cheltuiala redusa, garderoba se poate imbogati cu cateva piese de buna calitate, dar obtinute cu bani putini. Pentru asta e nevoie sa fim foarte atenti cand apar reducerile si sa actionam imediat, deoarece si alte persoane vor fi interesate de cumparaturi bune si ieftine.

5 – Abonarea la newslettere. Magazinele online au obiceiul de a trimite saptamanal un email cu reduceri sau colectiile noi disponibile. Pentru a fi informati de noile tendinte, o abonare la newsletter ne va scapa de zeci de cautari. Ultimele creatii vor fi la noi acasa, prin intermediul emailului.

6 – Targuri si expozitii. Nu prea des avem parte de asa ceva. Insa daca se intampla sa auzim ca va avea loc un targ de haine sau o expozitie cu prilejul unui eveniment, nu strica sa fim si noi pe acolo, macar pentru a vedea ce se poarta, daca nu cumva pentru a profita de produse vandute la pret de producator.

In asemenea ocazii, negocierea poate aduce suficiente beneficii, la fel cum cumpararea mai multor produse poate avea un impact semnificativ asupra sumei finale.

Share.

Leave A Reply