Ce rasa de caini e cea mai buna pentru paza?

0

De mii de ani omul a stabilit o relatie de amicitie cu cainele, bazata pe nevoi reciproce: omul avea nevoie de un partener de vanatoare sau de un paznic curajos, in vreme ce cainele avea nevoie de un protector ceva mai inteligent, care sa-l si hraneasca.

In zilele noastre lucrurile s-au schimbat semnificativ, cel putin in mediul urban; oamenii par sa nu mai aiba nevoie de caine, cel putin nu pentru scopul apararii. Au aparut aparatele cu electrosocuri, spray-urile paralizante, alarmele sofisticate si multe alte chestii destinate autoapararii. Totusi, un caine serios, antrenat pentru paza, poate face diferenta in cazuri extreme. Un astfel de caine este Cane Corso, cu origini italiene si istorie deosebita, rasa deosebit de puternica si impresionanta. Masculii de Cane Corso pot atinge greutatea de 70-75 de kilograme si au o alura care determina orice raufacator sa faca stanga-imprejur atunci cand il zareste.

Probabil ca nu este cea mai potrivita rasa pentru apartament, asta in cazul in care nu dispuneti de vreun penthouse de 200 metri patrati, dar pentru o casa cu curte generoasa poate fi cainele ideal.

Culoarea unui astfel de caine ideal pentru paza poate merge de la negru inchis pana la portocaliu-bej. Este foarte important sa alegeti cu grija exemplarul de Cane Corso, fiindca este o rasa omologata relativ recent si exemplarele incrucisate sau care nu corespund standardelor sunt inca foarte raspandite.

Pretul de vanzare al unui Cane Corso nu este mic, dar nici prohibitiv, avand in vedere faptul ca este vorba despre un caine rar si deosebit. Orientati-va spre o canisa cu reputatie si nu veti putea da gres. Iar daca pe langa catelul de rasa cumparat, reusiti sa adoptati si un suflet din adaposturile publice, salvandu-l de la moarte, veti fi de doua ori mai fericiti si impliniti.

 

Share.

Leave A Reply