Cum să ai grijă de picioarele tale purtând pantofii potriviți

0

Marilyn Monroe spunea că “dacă îi dai unei femei pantofii potriviți, ea poate cuceri lumea”. Pantofii nepotriviți pot cauza sau agrava problemele picioarelor. Pantofii potriviți pot să prevină, dar nu să corecteze, aceste probleme. Așa că este vital să purtăm pantofii potriviți pentru a avea picioare sănătoase.

Sunt persoane care pun confortul înainte de orice, și pentru ele pantofii fără toc sunt alegerea perfectă pentru comoditate, iar altele care nu pot trăi fără sex appeal-ul și eleganța pe care o pereche de pantofi cu toc o aduc în ținută.

Spectaculos, grațios, elegant și mai ales sexy. În asta se transformă piciorul tău, de îndată ce porți o pereche de pantofi cu toc care să ți se potrivească. Pantoful cu toc a devenit “bijuteria” oricărei Eve, gata oricând să o pună într-o postură de femeie sigură de sine, dar și să pară mai atrăgătoare.

Pantofii cu toc au făcut întotdeauna parte din rigorile clasice ale modei, astfel că, indiferent că trendurile se schimbă de la un anotimp la altul, tocurile sunt piesa „must-have” a oricărei perioade.
Iată care sunt cele mai importante reguli de urmat atunci când porți încălțăminte cu toc pentru a reduce durerile de spate sau de picioare.
Poartă măsura potrivită 

Purtarea unei perechi de pantofi cu un număr mai mic este întotdeauna o greșeala majoră, iar dacă au și tocuri mult prea înalte, atunci te afli într-o dublă încurcătură. Cea mai des întâlnită problemă la pantofii cu toc este că piciorul are tendința de a aluneca în față. Astfel, atunci când mergi la cumpărături, caută pantofii potriviți ca număr și care îți țin glezna bine fixată.

Poartă pantofi cu toc gros

O pereche de pantofi stiletto e frumoasa și elegantă, se dovedește extrem de incomodă, mai ales pentru cele care o poartă ocazional. Asta nu înseamnă că trebuie să rămâi la comozii balerini. Alege o pereche de pantofi sau de sandale cu tocul gros. Spre deosebire de cele cu tocul subțire oferă călcâiului o suprafață mai mare de sprijin, scăzând astfel presiunea exercitată atât la nivelul coloanei, cât și al tălpii.

Dacă e pentru prima dată când porți pantofi cu toc înalt ar fi bine să începi cu o pereche cu toc gros. În felul acesta îți vei menține mult mai ușor echilibrul și nici picioarele nu te vor mai durea atât de mult.

Alege înclinația potrivită

Pantofii cu toc mută centrul de greutate al corpului și, cu cât panta este mai abruptă, cu atât greutatea nu va mai fi suportată uniform de coloana și vor apărea durerile de spate. Specialiștii susțin că o femeie începe să acuze dureri, în medie, după o ora și 10 minute de purtat tocuri.

Dacă vrei totuși să te alegi cu o înălțime considerabil mai mare, atunci alege încălțămintea cu platformă. Aceasta reduce practic diferența dintre înălțimea tocului și unghiul de înclinare a tălpii piciorului, făcând-o mult mai comodă.

Poartă încălțăminte care să îți fixeze piciorul

Cizmele cu toc sau încălțămintea cu o curea lată în jurul gleznei îți vor ține piciorul mult mai bine fixat, astfel încât să nu alunece cu ușurință spre partea din față a pantofilor.  Astfel vei evita bătăturile la picioare.

Alege bine momentul din zi când achiziționezi o pereche nouă de pantofi

Mergi la cumpărături după amiaza târziu, deoarece picioarele se pot umfla 10% până la 15% în timpul zilei. Poartă o șosetă sau ciorapi de același tip și grosime cu cele pe care plănuiești să le porți și cu pantofii.

Alege pantofi de calitate

Cumpără pantofi de calitate. Mai bine să ai o singură pereche de pantofi și bună, decât 30, dar în care simți că picioarele îți iau foc. Ține cont că dacă cumperi o pereche de pantofi de calitate, chiar dacă te costa mai mult, îi vei purta mai mult timp, căci nu se strică prea ușor.

Ai grijă de picioarele tale! Protejează-le purtând pantofii potriviți!

 

Share.

Leave A Reply