Nunta ta: fotograful de nunta

1

Nunta este sau ar trebui sa fie cea mai importanta zi din viata fiecarui om, insa, pentru in aceasta publicatie online ne adresam cu precadere femeilor, o sa zicem ca nunta este cea mai importanta zi din viata unei femei. In visele dar si in visurile oricarei femei, nunta este o zi ce nu se repeta, insa, in realitate, lucrurile nu stau tocmai asa. Cu toate astea, odata ce ai ales sa zici „da” unui barbat, categoric pleci la drum cu ideea ca aceea o sa fie singura ta casatorie. Din aceasta afirmatie rezulta ca trebuie sa iti planuiesti aceasta zi sa fie cat mai frumoasa.

fotograf-nuntiExista o serie de pregatiri pe care mirii trebuie sa le faca, in momentul in care aleg sa-si sarbatoreasca nunta, iar unul dintre acele multe lucruri este alegerea fotografului de nunta. In primul rand, trebuie sa stiti pe cine alegeti. Cu siguranta veti fi tentati sa alegeti acel fotograf de nunta care aplica cele mai mici preturi.

De regula, un fotograf isi stie valoarea propriei munci, astfel incat, daca el va aplica preturi mici acest lucru poate sa fie rezultatul a doua consecinte: ori vorbim despre un fotograf fara scule fotografice extrem de performante, ori vorbim despre cineva care nu stie sa manuiasca aceasta arta, implicit aparatura din dotare. Ambele aspecte sunt importante pentru ca indiferent cat de talentat ar fi fotograful, daca nu detine aparatura performanta, nu va avea cum sa evolueze, iar daca detine aparatura performanta insa nu are talent, aparatura aceea nu se va manui singura.

Desigur, ca si neprofesionist in domeniu, e destul de greu de dat seama de aceste aspecte, tocmai din acest motiv, se va cere fotografului ales un portofoliu de nunta pentru a sti dinainte cam cum vor fi fotografiile tale. Va fi necesar sa se tina cont de inventivitatea fotografului, mai ales la sedinta de trash the dress, pentru ca aceste fotografii sunt menite sa fie pentru toata viata si nu vrem ca toata viata sa avem parte de niste fotografii urate, nu?

De asemenea, vom intreba fotograful ce sugestii are in privinta scenelor de nunta fotografiate. Vom cere dinainte un scenariu si il vom intreba cum ne poate pune in evidenta mai bine, avand in vedere rochia dar si aspectul nostru fizic. Cu fotograful se vorbeste sincer pentru ca el sa ia cele mai bune decizii din punct de vedere artistic.

In functie de aceste aspecte se va negocia din timp un pret pentru intreaga sedinta de trash the dress, sedinta de la biserica cat si sedinta de la petrecere, de seara si se va ajunge la un acord in acest sens. Bineinteles ca fotograful va veni la „pachet” uneori si cu un videograf, insa si cu o firma de make-up si coafura, insa acest lucru nu este obligatoriu. Sfatul nostru e ca in cazul in care toti trei sunt parteneri, sa se traga un pic de pret, pentru ca in acest caz, se va putea.

 

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Nunta ta: coafura - FitFashion.ro

Leave A Reply