Masina de spalat cu uscator

0

Masina de spalat a fost inventata in secolul al XVII-lea in Anglia, pentru a reduce spalarea manuala, pentru a elimina din timpul si forta alocata de gospodine pentru curatenie, neavand insa prea multe in comun cu masinile de spalat moderne, fiind pornite de puterea aburului.

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat, iar odata cu folosirea curentului electric au fost modernizate continuu si acum se introduc rufele in masina de spalat si in scurt timp se scot aproape uscate. Cele mai simple masini de spalat doar „agita” hainele in apa, in timp ce masinile automate umplu, golesc, spala, rotesc si incalzesc apa, intr-un singur ciclu de spalare.

 

Masina de spalat moderna este produsa in doua tipuri de incarcare a rufelor: verticala si orizontala. Incarcarea verticala este folosita mai ales de producatorii din SUA si Australia, incarcarea orizontala fiind populara in Europa si Orientul Mijlociu.
Inventata in anul 1954, masina de spalat cu uscator combina spalarea si uscarea rufelor intr-o singura unitate, a fost creata pentru a economisi timp si efort. In zilele noastre cele mai importante firme se intrec in a moderniza masina de spalat cu uscator, printre ele numarandu-se General Electrics, Electrolux, Ariston, LG, Whirlpool, Indesit, Siemens, Zanussi, pe care le puteti gasi prezentate pe larg aici.

 

Exista masina de spalat care economiseste apa sau care inlatura cele mai dificile pete de pe rufe, fiind dotata cu numerosi senzori si sisteme de monitorizare a apei (temperatura, nivel), a zgomotului, etc. masina de spalat cu uscator foloseste mai putina apa si are nevoie de detergent mai putin, fiind economica.

Majoritatea masinilor de spalat cu uscator sunt produse avand modul de incarcare al rufelor frontal, ceea ce permite o spalare mai eficienta.
Principalul beneficiu adus de acest tip de masina este dimensiunea redusa, necesitand un spatiu foarte mic. Unele modele avand montate rotite, pot fi mutate in diverse locuri, chiar si in rulote. Pentru a se evita eventualele accidente, masinile de acest fel au montate programe de blocare, astfel ca nu pot fi deschise de copii.

 

Share.

Leave A Reply