Menține-ți silueta și salvează timp!

0

Zilele de astăzi devin din ce în ce mai aglomerate, apare neglijența față de familie și de sănătate, cauzată de lipsa de timp. În timpul zilei intervin sute de activități, unele mai puțin plăcute ca altele, care pot obosi atât de tare, încât odată ajuns acasă, nu mai rămâne timp și putere pentru prepararea cinei sau amiezii de mâine.

Mâncarea abundentă în carbohidrați, sare, zahăr sau grăsimi, care afectează atât fizic cât și psihic, este prezentă întotdeauna!

Situație cunoscută multora, nu este o noutate dar nici nu este plăcut să recunoașteți crudul adevăr. Dar pentru a scăpa de carbohidrații din timpul micului dejun, a amiezii sau a desertului, există câte o variantă sănătoasă, rapidă, bogată în fibre și proteine a fiecărui fel!

Mic dejun

Terci de ovăz, sau oatmeal, cum îl cunoaștem mulți

Terciul cu ovăz este un preparat care se gătește rapid și simplu, având în compoziția sa fier, fibre, vitamina B și zinc. Este aportul perfect de nutrienți pentru mâncarea de dimineață a celor mici dar este ideal și pentru cei mari! Iată cum poți face și tu acasă acest preparat delicios:

Alegeți o cană cu ajutorul căruia veți măsura ingredientele.

Într-un vas puneți la fiert 3,5 căni de apă cu puțină sare. Când fierbe adăugați 2,5 căni de ovăz mărunțit, puteți adăuga după gust zahăr de cocos sau mesteacăn, scorțișoară și nucșoară. După ce îl îndepărtați de pe foc adăugați bucățele din fructul vostru preferat. Pe timpul iernii puteți folosi mere dau fructe uscate ca de exemplu merișor, ananas, stafide, coacăze etc.

Fel principal tradițional

Mămăligă cu usturoi și ou – un fel principal interesant la gust

Alegeți o cană cu ajutorul căruia veți măsura ingredientele.

Într-un vas puneți la foc 2 căni de apă și un pic de sare. La apa clocotită adăugați 1/2 cană de făină de mălai și 1 cățel de usturoi presat sau tăiat bucățele mici. Lăsăm la fiert 5-7 minute amestecând continuu cu un tei. După ce-l scoateți de pe foc turnați 1/4 cană de brânză de burduf sau cheddar. Se poate servi cu sau fără ochiuri.

Cina

Bol de orez cu avocado

Dacă sunteți adeptul unui corp suplu și unei minți sănătoase vă prezentăm acest bol de sănătate. Fierbeți o cană de orez cu un pic de sare de Himalaya. După, așezați orezul într-un bol, adăugați condimente după gust, feliați o jumătate de avocado și prăjiți un ou pentru un plus de savoare! Pentru a înlocui uleiul este recomandat uleiul de susan, pentru un plus de savoare și de sănătate.

Simplu, rapid, delicios – ideal pentru cină!

Desert

Clătite cu afine

În cazul în care nu aveți la îndemână afine proaspete le puteți folosi pe cele deshidratate. Într-un bol amestecați ingredientele: 2 banane (zdrobite cu furculița), 1/2 cană nucă de cocos răzuit sau fulgi, 1/4 linguriță de esență de vanilie, 1/3 cană de afine. Cu ajutorul unei linguri se fac forme micuțe și plate care se prăjesc în ulei de cocos. Se lasă câte 2 minute pe fiecare parte.

Share.

Leave A Reply