Notiunea de perfectiune, prost inteleasa de femeile din ziua de astazi

0

Daca le intrebi, absolut toate femeile vor declara ca doresc sa fie perfecte. Daca ii vei intreba si pe barbati, iti vor declara ca si ei isi doresc sa aiba femeia perfecta. Pana aici, nimic neobisnuit, parca-parca am mai auzit cu totii acest scenariu pana acum. Ceea ce e cu adevarat interesant este ca notiunea de femeie perfecta e extrem de relativa.

Daca stam si ne gandim un pic la concept, vom constata ca nu exista femeie perfecta, nu din punctul general de a vorbi, cel putin. Femeia perfecta exista doar la nivel micro. Exista femeia perfecta pentru mine, exista alta femeie perfecta pentru tine si inca una pentru vecinul George de la etajul trei. Constatam ca exista cel putin trei femei perfecte, insa, care nu sunt identice nici din punct de vedere fizic, nici intelectual si nici catusi de putin moral, pentru ca atat eu, tu, cat si vecinul George, avem gusturi diferite atunci cand vine vorba despre acest subiect. Drept pentru care, revenim la o simpla intrebare: care dintre aceste femei este cea perfecta?

femeia-perfectaConcluzia pe care trebuie sa o tragem din aceasta mica retorica este ca nu exista femeia perfecta, drept pentru care femeile din lumea intreaga ar trebui sa inceteze sa fie obsedate de acest aspect. Perfectiunea nu exista la nivel general; ea e doar un standard impus de catre cei ce vor sa dovedeasca ca ei/ele sunt cele/cei perfecte/i. Vezi prin reviste fotografii cu „femei perfecte”, sa zicem ca toate sunt blonde, desi tie nu-ti plac blondele. In scurt timp, pentru ca asta-ti arata revista, vei ajunge la concluzia ca si tie iti plac blondele. Iata cum ai fost manipulat de catre cineva care dorea sa promoveze blondele.

Perfectiunea se regaseste in fiecare dintre noi, in raport cu altii. Pentru un individ, o femeie poate sa fie perfecta, pentru altul, poate sa fie banala. Nu inseamna ca daca cineva apreciaza ce avem noi de oferit, nu va exista altcineva care sa o faca si pentru care sa devenim femeia perfecta (sau, dupa caz, barbatul perfect).

Singurul lucru pe care trebuie sa il stim este ca frumusetea vine din interior si nu, acesta nu este doar un cliseu, ci este o realitate buna de tinut minte si de aplicat in viata de zi cu zi. Cum vom gandi despre noi, asa vor gandi si ceilalti. Poate nu toti, insa cei potriviti vor vedea perfectiunea din noi. Revistele de moda nu ar trebui sa reprezinte un etalon pentru frumusete, ci doar un manual de consultat atunci cand esti in pana de idei.

Revistele de moda nu sunt Biblii. De fapt, daca stam si ne gandim mai bine, nici macar Bibliile nu sunt Biblii si putem sustine aceasta informatie tocmai cu un citat din Biblie, mai exact din cele Zece Porunci: sa nu-ti faci chip cioplit – sau ceva de genul, ati inteles voi ideea. In acelasi timp, trebuie sa crezi in tine si sa realizezi ca poti fi femeia perfecta la momentul si in locul potrivit. Pentru ca totul e relativ in lumea asta si pentru acelasi tot e intr-o continua schimbare. Cel mai bun exemplu in acest sens?

Femeia ideala din antichitate nu e aceeasi cu cea din perioada medievala, sau cu cea din anii ’20. De femeia ideala a zilelor noastre, nici nu mai vorbim pentru ca ea este total diferita de toate aceste categorii mentionate.

Share.

Leave A Reply