Nunţile în sezon rece – ce este potrivit să porţi

0

Dilema feminină nu este un mit, ci de fapt o realitate. Mai cu seamă când vine sezonul rece, cu atât mai multe griji îşi face o femeie. Clasica idee că va acoperi mai mult, că are nevoie de haine groase face oroarea şi stresul de a participa la un eveniment de genul nunţilor. Dar asta înseamnă că încă nu au descoperit rochiile pentru care merită orice efort.

Din seria de reguli vestimentare, când vine vorba de o nuntă, rochia potrivită este de fapt cea care face ca posesoarea să fie o prezenţă admirată, de invidiat. Se păstrează aceleaşi reguli de bun simt, de a evita în mod special ceea ce ţine de alb şi derivatele sale, având în vedere că asta atentează la privirile admirative ce sunt special pentru mireasă şi nimeni altcineva. Aparte de asta, categoria de rochii de nunta din care se poate alege este una vastă. Iată şi un mic ghid care să ajute la selecţia potrivită.

Rochii de nuntă pentru sezonul rece

Gândind cu o notă dramatică, catifeaua poate fi materialul de efect pentru o ţinută pe măsură. Desigur, ar putea avea şi mâneci, cel puţin 3 sferturi; asta pentru un plus de confort, căci eleganţa sa este oricum câştigată în primă fază prin material şi textura acestuia. În combinaţie cu bogăţie de texturi. Spre exemplu, în lipsa unui decolteu o linie decorativă şi strălucitoare plasată strategic la partea bustului poate compensa.

Broderiile sunt şi ele la mare căutare. Continuă să fie un trend apreciat. Acestea aduc un joc de culori care permit versatilitate în stil. Cu alte cuvinte, nu este absolut necesar să alegeţi acest model doar pentru o nuntă formală, căci la fel de bine se poate potrivi şi unui cadru mai puţin formal, în cadrul unei nunţi de tematică rustică, de ce nu.

Broderia înfrumuseţează o rochie chiar şi când este cea mai simplă cu putinţă, scoţând-o din banal. Este exact ceea ce trebuie pentru a echilibra cu stilul sobru ce parcă de obicei se cere ales ca ţinută de nuntă în sezonul rece.

Dantela. În topul preferinţelor, dantela nu are cum să lipsească. Mai cu seamă când se combină cu materiale care aduc notă de confort. Uităm de cele vaporoase şi fluide şi trecem la materiale mate, mai groase. Însă de dantelă nu ai cum să uiţi, simbol de eleganţă supremă. În timp ce rochia în sine poate avea dantela ca element de design, mânecile se pot păstra transparente şi integral din dantelă, creând un constrast deosebit.

Diferenţe şi tranziţii de la rochii de vara la cele potrivite în sezonul rece
În linii mari, nu ar trebui să fie prea mari diferenţe între ceea ce purtăm vara la o nuntă şi ceea ce purtăm toamna la o nuntă. Asta pentru că oricum evenimentele se desfăşoară în interior, confortul termic va fi asigurat, aşa că mai rămâne să potrivim ţinutelor o blană sau haina potrivită. Cu toate acestea, parcă eşti din alt cadru când optezi pentru rochii prea scurte, decoltate, transparente sau fluide. Acestea se menţin ca opţiuni pentru sezonul de vară.

De asemenea, rochiile cu bretele sunt lăsate în dressing pentru alte evenimente, căci potrivit la o nuntă în sezonul rece este să optăm pentru cele cu mâneci. Sau în orice caz să existe o completare de bolero, sacou etc.

Nu în ultimul rând, rochiile lungi nu sunt un must have. Greşit să credem că a opta pentru o rochie lungă este metodă ideală de a ne feri de frig şi a ne îmbraca corespunzător, o rochie lungă ar putea fi prea greu de purtat, prea incomd sau chiar nepotrivit – ţineţi cont de faptul că acestea pot fi uşor prea formale.

Iată şi câteva alternative care să te scoată din încurcătura de stil. Poţi străluci pe covorul roşu purtând o rochie asimetrică. Cu o lungime medie în faţă însă cu trenă, un decolteu în „V” şi fără mâneci, o astfel de rochie este de preferat să fie căptuşită. Iată aşadar cum mici schimbări fac ca o rochie să fie potrivită în funcţie de sezon. La fel de bine poţi fi stylish şi răvăşitor de frumoasă purtând o rochie cu transparenţă în partea de sus, pentru a compensa cu lipsa de decolteu, fără mâneci, combinată cu franjuri pentru fusta creion.

Share.

Leave A Reply