Ojă simplă, semipermanentă sau permanentă – ce alegem?

0

Dacă ținem cont de acea vorbă că „mâinile femeii sunt cartea ei de vizită” nu putem să trecem cu vederea că o manichiura frumoasă, bine făcută și îngrijită are un cuvânt greu de spus.

Dar când avem atât de multe opțiuni, atât de multe oferte și variante din care să alegem, e greu să te decizi. Doar suntem femei! Chiar cu câteva zile în urmă am plecat spre salonul de manichiura gândindu-mă la o manichiură cu un lac de unghii simplu, am ajuns acolo și instant m-am hotărât la o ojă permanentă, și până să îmi dea forma unghiilor eram deja decisă: vreau semipermanentă.

O manichiură impecabilă ne încântă, dar care este cea mai bună alegere?

Să trecem puțin în revistă avantajele și dezavantajele fiecăreia și poate ne va fi mai ușor să ne alegem cea mai potrivită manichiură. Poate nu, dar merită încercat!oja simpla semipermanenta permanenta

Oja simplă

Avantaje: manichiura cu ojă simplă e cel mai ușor și rapid de făcut ca timp și mod de lucru, indiferent că ești acasă sau la salon, nu trebuie să ai 1-2 ore libere pentru aceasta sau să ai ceva calificări speciale în domeniu; de asemenea e foarte ușor de dat jos cu o simplă acetonă.

Dezavantaje: durează cel mai puțin și de asemenea timpul de uscare al lacului de unghii e mai mare. Adică, dacă nu ai răbdare să se usuce cum trebuie, poți să nu ajungi de la salon acasă cu toate unghiile intacte (experiența o spune!).

Oja semipermanentă

Avantaje: fiind ultima inovație în domeniu oferă toate avantajele unei oje permanente, ca și mod de lucru dar timpul de uscare e mai mic. Se poate obține o manichiură perfectă care durează 2 săptămâni. Are un aspect mult mai natural și e mai puțin agresivă pentru unghii, decât gelul permanent sau unghiile false.

Dezavantaje: Oja semipermanentă nu permite modificarea lungimii unghiei, și indicat este ca după 2 sau 3 aplicări să lăsăm unghiilor o pauză cOja permanentăa să nu apară deteriorări sau sensibilizări ale unghiilor. Deci se aplică pe unghie și se păstrează lungimea unghiei fără posibilitatea extensiei.

Oja permanentă

oja simpla, semipermanenta sau permanentaAvantaje: Este deja de câțiva ani în domeniu, se menține fără probleme cel mai mult, fiind cea mai rezistentă – până la 4 săptămâni – iar principala calitate a ei este că, indiferent de lungimea unghiilor noastre putem alege forma și lungimea pe care o dorim, acest gel permițându-ne toate acestea, iar în cazul în care vreo unghie se deteriorează (rupe) se poate reface fără nici o problemă. Aplicația durează aproximativ o oră și jumătate iar modelele și desenele care se pot realiza sunt la nivel de artă, în cel mai pur sens.

Dezavantaje: Este mai agresivă pentru unghii și dermatologii recomandă să recurgem la această metodă doar ocazional pentru că în timp slăbește unghiile, în plus, chiar dacă timpul de expunere la lampa cu ultraviolete este scurt e totuși un procedeu chimic destul de dur pentru unghii. Un alt dezavantaj e faptul că, pentru îndepărtarea gelului trebuie să apelam la un specialist, altfel riscăm să ne deteriorăm unghiile.

Așadar, fiecare are avantajele și dezavantajele ei. Nu te lăsa sedusă, încearcă-le pe toate și decide-te, după aceea, care este preferata ta!

 

Share.

Leave A Reply