Oja semipermanenta – pret, mod de aplicare si avantaje

2

Manichiura este o dovadă de feminitate și eleganță. De aceea unghiile cer o atenție deosebita. Aspectul unghiilor este unul dintre punctele esențiale asupra cărora femeile trebuie să își canalizeze atenția, deoarece, indiferent de ocupație sau vârstă, mâinile îngrijite reprezintă o dovadă a feminității și a eleganței. În cazul în care oja este nelipsită din trusa cosmetică, iar unghiile tale sunt mereu în centrul atenției datorită culorilor îndrăznețe și puternice pe care le folosești, rutina de îngrijire a acestora se complică și mai mult. Oja ciobită sau neuniformă creează una dintre cele mai neplăcute imagini, care cu siguranță afectează întreaga apariție a unei femei.

Dacă dorești să eviți această situație jenantă, să scapi de chinul de a-ți reface manichiura la fiecare 2-3 zile, încearcă oja semipermanentă. În ceea ce privește compoziția, oja semipermanentă se aseamănă foarte mult cu cea normală, însă are în plus o strălucire aparte și o textură mult mai rezistentă. De asemenea, diferența dintre aplicarea ojei comune și a celei semipermanente constă în faptul că cea din urma necesită un procedeu puțin mai complex, care include și folosirea unei lampe cu raze UV. Tocmai din acest motiv, manichiura semipermanentă poate fi realizată doar la saloanele specializate sau acasă, în cazul în care ai un astfel de aparat. Pretul pentru oja permanenta este mai mult decat rezonabil, dar achizitionarea unei lampi UV este putin mai costisitoare.

Avantaje pe care le are manichiura semipermanentă

Oja semipermanentă este potrivită pentru orice tip de unghii, nu e necesară aplicarea vreunui strat de gel și este disponibila în toate culorile.

Culoarea acestui tip de ojă rămâne la fel de intensă pentru două-trei săptămâni, chiar dacă gătești, speli vasele sau faci curățenie.

Pilirea unghiilor naturale pentru lacul semipermanent se face cu un buffer fin, care nu duce la distrugerea unghiilor naturale. Lacul semipermanent (baza), conține vitamina A care este recomandată doamnelor și domnișoarelor cu unghii casante sau exfoliante.

Datorită faptului că întărește unghiile și are o textură puțin mai rigidă, oja semipermanentă te poate ajuta să scapi de nesănătosul obicei de a-ți roade unghiile.

Manichiura semipermanentă este o alegere excelentă pentru persoanele cu prea puțin timp liber sau care vor să aibă o manichiură impecabilă oricând, deoarece întregul proces nu depășește mai mult de 45 de minute. În funcție de ritmul de creștere al unghiilor, manichiura semipermanentă se poate reface chiar și la un interval de trei săptămâni, ceea ce se traduce in economie de timp si bani, pretul ojei semipermanente fiind accesibil.

Dacă te-ai plictisit de culoarea pentru care ai optat, poți să aplici peste oja semipermanentă un strat de ojă obișnuită. O poți șterge oricând dorești cu dizolvant fără acetonă, iar stratul inițial, aplicat în salon, nu va fi afectat în niciun fel.

Îndepărtarea acestui lac se face cu ajutorul unui lichid special (remover) care nu afectează deloc unghiile.

Dezavantajele ojei semipermanente

Cel mai mare dezavantaj este că după aproximativ 10 aplicări, unghiile încep să se deterioreze. Dacă ai avut pe unghii o manichiură semipermanentă pentru multă vreme, cel mai înțelept este să-ți mai lași puțin unghiile să “respire”. Îndepărtează oja semipermanentă și nu-ți mai colora unghiile, măcar o săptămână-două. Poți chiar să aplici un tratament naturist care să le întărească și să hrănească unghiile tale. Aplică un ulei de cuticule în fiecare seară ca să hidratezi zona din jurul unghiei, dar și suprafața unghiei. Poți să folosești și ulei de măsline sau ulei de ricin, ambele sunt bune fiind bogate în vitamine și minerale care protejează suprafața unghiei.

Dacă la manichiura cu gel putem alege lungimea unghiilor, în cazul ojei semipermanente nu putem. Oja semipermanentă se aplică direct pe unghia noastră, fără a-i putea fi modificată lungimea.

Alternativa mai rezistentă a unei manichiuri este reprezentată de oja semipermanentă, care poate rămâne pe unghii între 2 și 4 săptămâni. Multe femei preferă această manichiură semipermanentă deoarece rezistă mai mult, este rapid de aplicat, iar culoarea va rămâne lucioasă pentru cel puțin 2 săptămâni.

Comoditatea și simplitatea procedurii de aplicare, rezistenţa culorii, strălucirea intensă şi de durată, siguranţa unghiilor sunt avantajele unei manichiuri cu ojă semipermanentă. 

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Ojă simplă, semipermanentă sau permanentă - ce alegem?

  2. Pingback: Gel UV - avantaje si preturi

Leave A Reply