Sfaturi practice pentru un selfie perfect și greșeli de evitat

0

Un selfie este echivalentul unui autoportret. Selfie-ul este realizat cu o cameră digitală sau cu telefonul mobil. Pozele sunt apoi încărcate pe rețelele sociale. Fiecare internaut care se respectă trebuie să posteze din când în când pe net câte un selfie. Aceasta este moda momentului.

Un selfie reușit te poate scoate din anonimat.

Iată câteva sfaturi cum să realizezi un selfie perfect și ce greșeli să eviți:

Lumina este secretul fiecărei fotografii excepționale

Lumina este principalul lucru care poate face diferența între o fotografie bună și una slabă. Lumina slabă duce la poze mișcate și neclare, în timp ce lumina puternică oferă pielii o nuanță ciudată, nenaturală și umple imaginea de umbre care pot schimba forma feței.

Pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile într-un mod avantajos, cea mai bună este lumina naturală, care să vină din față. Astfel vei evita umbrele sau efectul de „fotografie ars“. Lumina de amiază, ușor portocalie, îți poate ascunde mai bine imperfecțiunile și dă o senzație de căldură oricărei fotografii, deci profită de acest moment al zilei pentru a-ți face un selfie reușit. Evită în schimb locurile slab iluminate, precum și sursele de lumină plasate chiar deasupra capului tău, întrucât îți vor scoate la iveală orice mic defect.

Din meniul telefonului poți alege diferite setări pentru fiecare situație de lumină. Blitz-ul trebuie folosit doar în situații de iluminare slabă. Un selfie nu trebuie să fie niciodată surprins cu o sursă de lumină în spatele celui care face fotografia.

Fă cât mai multe poze

E aproape imposibil să îți iasă poza perfectă din prima. În schimb, experimentează! Fă mai multe poze, ca să ai apoi de unde să alegi.

Locul și ocazia perfecte

O fotografie în fața unui monument istoric sau într-un câmp de flori oferă ochiului plăcere. Selfie-urile realizate în baie nu se recomandă, chiar dacă este unul dintre puținele locuri din casă în care există oglinzi. Gresia din baie sau o chiuvetă murdară nu sunt foarte atrăgătoare. Fii creativă și găsește alte locuri în care să îți faci poze.

Fii atentă la expresia facială și la poziție

Dacă ai fața rotundă, este indicat să întorci capul ușor într-o parte atunci când faci o poză. Pentru a masca un nas proeminent, apleacă ușor capul pentru ca profilul să pară mai echilibrat.

Gâtul trebuie să fie vizibil. Încearcă să îți ridici puțin capul. Poate că pare o poziție nenaturală, însă gâtul tău va părea mai subțire și vei obține un aer de eleganță.

Nu îți încrucișa mâinile. Atunci când te uiți în cameră întoarce-ți corpul puțin într-o parte. Lasă mâinile pe lângă corp ușor depărtate pentru a avea conturul corpului mult mai definit.

Nu lăsa capul pe spate, va părea că ai un gât lung și o barbie mare.

Îndreaptă-ți spatele, lasă umerii pe spate și apleacă-te ușor în față la nivelul taliei. Dacă stai jos, nu îți sprijini spatele pe spătar. Pentru a-ți defini și mai bine corpul, încearcă să stai ușor întoarsă către cameră.

Pune-ți în evidență părțile de care ești mândră

Dacă ai ochi frumoși, asigură-te că se vad bine în poză. Dacă ai păr frumos, arată-l. Trebuie să știi ce machiaj să aplici. Camera foto diminuează din machiaj, așa că acesta trebuie să fie puțin mai accentuat.

Editează înainte de a posta

Folosește-te de soft-urile telefonului pentru a prelucra fotografia. Joacă-te puțin pe expunere, accentuează culorile, decorul, luminozitatea. Vei descoperi că fotografiile vor căpăta un alt look, mult mai atractiv decât poza clasică.

 

 

Share.

Leave A Reply