Ultra violet, culoarea anului 2018

0

„Ultraviolet” a fost stabilită drept culoarea anului 2018 de către Institutul Pantone, care o descrie drept „provocatoare”, „invitând la reflecție” și reprezentând individualitatea și spiritualitatea.

În anul 2018, culoarea vedetă este ultra violetul!

Ultra violet este nuanța pe care o vom regăsi în modă, design interior sau artă. Această culoare este una puternică și a fost aleasă de cei de la Institutul Pantone, autoritatea internațională în ceea ce privește culorile și sistemele de culori.

Ultra violetul este o nuanță care iese cu ușurință în evidență și care exprimă originalitate, ingeniozitate și promovează o gândire orientată către viitor. Această culoare este ușor misterioasă și atunci când este combinată corect, ea poate crea o serie de contraste spectaculoase.

Fie că vorbim despre modă, fie că facem referire la decorațiunile interioare, ultra violetul se va regăsi în mai toate domeniile și își va pune amprenta asupra anului 2018.

Culoarea continuă să fie o forță motrice și un factor cheie al tendințelor din modă, ca un răspuns al consumatorilor care îmbrățișează culorile, designerii recunoscând necesitatea acestora în colecțiile prezentate.

Încă din anul 2000, Pantone stabilește culorile, prin informarea asupra tendințelor, a produselor existente pe piață și a celor ce urmează să fie lansate. Pentru anul 2017, culoarea reprezentativă a fost Greenery (verde crud), nuanță ce simbolizează noi începuturi. În anul 2016 au fost alese nu una, ci două culori: roz cuarț și albastru serenity. În anul 2015 a fost aleasă Marsala, în anul 2014 a fost radiant orchid, iar în anul 2013 verde-smarald.

Simbolistica ultra violetului este lupta, puterea, originalitatea. Aceasta este atitudinea pe care oamenii trebuie să o aibă în anul 2018.

Ce se poartă în sezonul de primăvară-vară 2018?

În primăvara-vara anului 2018 se poartă atât culorile pastelate, cât și cele metalice. Designerii au ales culori pastelate, cum ar fi rozul pal, diverse nuanțe de galben, dar și un violet culoarea lavandei. În tendințe se află și  roșul și griul metalic, negrul metalic. În materie de blugi nu se mai poartă toate culorile, ci doar clasicul bleumarin. Se merge pe ideea de top foarte colorat și blugi clasici.

La modă vor fi imprimeurile florale, imprimeurile cu forme geometrice, aplicațiile de pene și paiete. În acest  sezon de primăvară-vară 2018 vor reveni în tendințe topurile și rochiile transparente. Ținutele alcătuite din același material și același model din cap până în picioare vor fi foarte șic. De exemplu o rochie și un sacou cu același imprimeu. În acest an designerii recomandă purtarea mai mult a fustelor, în detrimentul pantalonilor, însă nu fustele foarte scurte. Se vor purta fustele până la genunchi sau trei sferturi, nu foarte lungi. Fustele sunt cu imprimeuri, franjuri, pene sau paiete.

În ceea ce privește sandalele, în sezonul primăvară-vară 2018, vor fi la modă sandalele cu platformă. Aceste sandale sunt foarte elegante și, de asemenea, sunt foarte confortabile și incredibil de versatile. Ele pot completa cu ușurință cele mai variate ținute, atât ținutele romantice, cât și ținutele de afaceri.

Tocul pătrat rămâne în tendințe și în sezonul primăvară-vară 2018. Anul acesta se merge pe un toc mai gros de 5-7 cm. Rămâne în tendințe însă și tocul foarte subțire, de 15 cm, pentru ocazii deosebite. În aceea ce privește culorile, la modă vor fi culorile pastelate, precum roz, violet, galben, dar și clasicul negru, însă cu imprimeuri sau accesorii colorate.

Inspiră-te din culoarea anului 2018! 

 

 

Share.

Leave A Reply