Bijuteriile, marile iubiri ale persoanelor rafinate

0

Bijuteriile, fie ele din aur, argint, aur alb sau alte materiale mai mult sau mai putin valoroase, exprima dorinta fiecarei persoane de a evidentia o anumita calitate. Bijuteriile in sine sunt piese extrem de frumoase, unele incadrandu-se in categoria accesoriilor de o rara finete si o valoare incomensurabila, iar altele in categoria accesoriilor de sezon, care sunt caracterizate prin anumite calitati potrivite doar in anumite situatii.

 

Unele dintre bijuteriile care se incadreaza in cea de-a doua categorie sunt bijuteriile fantezie, cele care adauga culoare si personalitate tinutelor si care exprima cu putere personalitatea persoanei care le poarta. Bijuteriile incadrate in prima categorie sunt accesoriile fine, elegante, confectionate cu grija pana la cel mai mic detaliu. Acestea pot fi confectionate din orice material si pot sa contina pietre pretioase sau semipretioase care sa le ofere o valoare mai mare.

 

Persoanele purtatoare de bijuterii, fie ele foarte tinere sau trecute de prima tinerete, sunt de obicei persoane care se ingrijesc de aspectul fizic si care stiu ca accesorizarea unei tinute este pe atat de importanta pe cat este de importanta coafura, machiajul sau imbracamintea.

De-a lungul timpului, impreuna cu evolutia modei, bijuteriile au capatat o importanta deosebita in purtarea unor piese vestimentare si au creat reguli care se aplica atat publicului feminin cat si celui masculin. Spre exemplu, seturile de bijuterii care includ cerceii, colierul si bratara, sunt piese care pot fi purtate atat impreuna, cat si separat si potrivite in functie de nivelul de incarcare al tinutei.

bratara

 

Bratarile subtiri si foarte fine se potrivesc tinutelor simple, foarte elegante, indiferent de culoare, colierele de dimensiuni mari care contin pietre pretioase sau semipretioase se potrivesc la tinutele femine cu decolteu, elegante, pe cand inelele si cerceii sunt accesorii care pot fi purtate in orice situatie. In functie de bugetul disponibil, iubitorii de bijuterii sau cei care doresc sa ofere un cadou au la dispozitie o oferta foarte variata de bijuterii pentru femei, barbati sau copii, potrivite pentru evenimente speciale precum nunti sau botezuri, pentru evenimente de zi cu zi, casual, elegante, extravagante sau foarte simple.

Stilul si forma bijuteriilor se diferentiaza in functie de materialul din care sunt fabricate, prelucrarea si atentia la detalii. De aceea, cele mai costisitoare bijuterii din lume sunt impecabile.

Bijuteriile au fost categorisite, de-a lungul timpului, si in functie de cadourile pe care dorim sa le oferim. Spre exemplu, logodnele si casatoriile sunt evenimente la care inelele si verighetele nu pot sa lipseasca sau sa fie inlocuite de alte obiecte. Asadar, simbolul uniunii si al dragostei este inelul, un simbol pastrat inca din cele mai vechi timpuri. Aceastea pot sa fie simple, imbogatite cu pietre pretioase si semipretioase, gravate, placate cu aur, fabricate din argint, aur, platina, aur alb, aur roz, inox, zirconiu etc.

inel

 

De asemenea, colierele si cerceii sunt accesorii care pot fi oferite femeilor de orice varsta in scopul impresionarii sau al oferirii unui cadou valoros, care sa contribuie la frumusetea atat de apreciata de ambele genuri. In categoria bijuteriilor de valoare care sunt apreciate, in mod deosebit, de catre persoanele cu un gust aparte pentru rafinament se afla si brosele, ceasurile, acele pentru cravata, butonii, coronitele, etc.

Cele mai sofisticate bijuterii combina doua sau mai multe materiale pretioase, oferind un aspect foarte placut si extrem de elegant.

 

Share.

Leave A Reply