Cum ne îngrijim unghiile în sezonul rece?

0

Unghiile ne arată sănătatea întregului organism, lucru demonstrat de medicina populară dar și de cea contemporană. Unghiile sănătoase sunt elastice, tari, netede, de culoare roz și conturate în mod egal. Orice modificare a acestor carcateristici devine o problemă pentru propria ta sănătate. Strălucirea și rafinamentul unghiei se creează alegând produsele și ojele potrivite.

Îngrijirea cuticulelor

Am fost învățate să ne tăiem cuticulele, dar trebuie să știi că această practică nu este cea mai sănătoasă. Cuticulele protejează unghia de factorii externi și acționează ca o barieră naturală împotriva bacteriilor. Este indicat să hidratăm cuticulele, folosind o cremă specială pentru cuticule sau ulei de măsline. Se așteaptă câteva minute și apoi, cu un bețișor de lemn sau din bambus, se împing cuticulele către baza unghiei, cu gentilețe. Unghia nu trebuie lezată și nici cuticulele.

ingrijire cuticule

Alege oja potrivită 

Oja poate fi nocivă pentru unghii atunci când este de proastă calitate. Aceste oje îți îngălbenesc unghiile, le deteriorează și le fac să devină fragile, duc la ruperea și exfolierea lor. Oja se aplică în trei mișcări (centru și apoi fiecare parte), în două straturi (așteaptă să se usuce primul și apoi treci la al doilea). Trucul pentru o manichiură rezistentă este aplicarea unui strat de bază, care are și rolul de a preveni îngălbenirea unghiilor, apoi aplicarea a două straturi de lac de unghii și în final acoperirea cu lac de unghii incolor pentru o strălucire frumoasă. În funcție de personalitatea ta poți alege manichiura cu oja simplă, semipermanentă sau permanentă. Singura constrângere pentru a păstra starea impecabilă a unghiilor tale, este aceea de a apela la serviciile unui profesionist.                                                unghii-20

unghii-6

Toamna 2016 revine manichiura într-o singură culoare, din nou închisă sau metalică. Se vor purta în continuare lacuri de unghii de culoare roșu, albastru, verde, mov, gri sau maro închis. Rămân în tendințe și unghiile mate sau în combinație de culori: bej, maro, galben, auriu și cupru.

unghii-15

unghii-18

Datorită tehnicilor multiple de nail-art, fiecare fashionistă are posibilitatea de a reprezenta pe unghii ceea ce își dorește. O popularitate în rândul meșterilor de manichiură o au diverse pietricele strălucitoare, strasuri și glitter. În plus, se folosesc foarte des diferite stofe, folie de pergament, pietre lichide și multe alte metode de decorare a unghiilor. Brand-urile ne pun la dispoziție o alegere imensă de ornamente nail-art pentru orice gust. Nu îți rămâne decât să le aplici pe unghii!

unghii-10

unghii-28

Sfaturi pentru unghii sănătoase:

-Apa este esențială pentru o piele catifelată, moale și sănătoasă. Cu cât bei mai multă apă, cu cât îți hidratezi mai mult corpul, cu atât pielea, unghiile și părul vor avea un aspect mai sănătos.

-Biotina întărește unghiile, le crește rezistența și le grăbește creșterea. Consumă alimente bogate în biotină: ouă fierte, cereale integrale, conopidă, avocado.

-Pentru sănătatea unghiilor bea ceai de urzică și de coada calului cel puțin o dată pe zi. Aceste plante conțin silicați care ajută unghiile să crească sănătoase.

-Dacă unghiile se sfărâmă trebuie să mănânci sănătos. Tratează-te începând din interior. Ai nevoie de acizi grași. Poți consuma suplimente din ulei de semințe de in.

-Dacă unghiile sunt uscate, casante, poate fi rezultatul expunerii îndelungate la produsele de curățenie, detergenți de vase etc. E indicat să folosești mănuși din plastic când folosești astfel de substanțe nocive care duc la exfolierea și ruperea unghiilor.

-Unge-ți unghiile cu vaselină sau ulei de ricin. Acestea au proprietatea de a acționa ca un emolient. Uleiul de ricin le ajută să crească mai repede și să se regenereze.

-Lasă unghiile să respire din când în când, lasă-le libere câte o zi sau două, fără a le da cu ojă.

Unghiile spun multe despre personalitatea și stilul nostru de viață. Ai grijă de unghiile tale, apelează la o curățare eficientă și aplică produsele adecvate, pentru a putea fi astfel cât mai fermecătoare.

Share.

Leave A Reply