De ce avem dureri în timpul actului sexual?

0

dureri-vaginaleDespre durerile pe care le pot resimți femeile în timpul actului sexual am mai discutat o dată aici  oferind chiar și soluții pentru detensionarea acestor zone dureroase într-un mod foarte plăcut și intim, care ajută și la cunoașterea propriului trup și bineînțeles la descoperirea cauzelor apariției acestor dureri.

Această soluție se referă de fapt la un masaj care poate avea ca rezultat, dacă este realizat cu o stare de deplină conștiență, acceptare și deschidere față de propria feminitate, revelarea în propriul univers lăuntric a traumelor și rănilor pe care femeia le-a acumulat de-a lungul timpului, fără să le găsească o rezolvare și o vindecare.

Este binecunoscut  în tradiția tantrică, faptul că zonă intimă a femeii este strâns corelată cu inima sa, sau altfel spus planul sexual este pentru o femeie în strânsă legătură cu planul emoțional, afectiv.

Tot în tradiția tantrică se spune că pentru ca o femeie să fie deschisă din punct de vedere sexual, ea trebuie să se simtă foarte bine!

Prin comparație, ca bărbatul să se simtă foarte bine, el trebuie să facă dragoste. 

tender-loversDeci într-o relație, ambii parteneri trebuie să fie conștienți de această diferență dintre ei și anume că femeia trebuie să aibă o stare preponderentă de armonie și de liniște interioară pentru a-și putea manifesta din plin senzualitatea și feminitatea, iar bărbatul trebuie să facă dragoste pentru a se deschide afectiv.

Dacă cei doi parteneri nu sunt conștienți de aceste diferențe dintre ei și nu jonglează într-un mod înțelept cu ele, apar tensiuni care de multe ori nu sunt nici măcar împărtășite, ci refulate și ele se materializează ca puncte dureroase la femei în zona vaginului, iar la bărbați în zona testiculelor.

Mai sus, am adus în discuție doar cauzele subtile, psihice ale acestor dureri și nu ne-am referit la afecțiunile biologice care pot determina aceste dureri în zona genitală.

O altă cauză poate fi lipsa preludiului, iar atunci durerea poate fi resimțită ca un disconfort atât la nivelul labiilor, cât și în profunzimea vaginului, atât în timpul actului sexual cât și după.  Dar să nu uităm nici de importanța postludiului! Atunci este momentul în care femeia este foarte deschisă față de bărbatul cu care face dragoste, iar acest moment trebuie fructificat prin îmbrățisări prelungi, cuvinte sincere și pline de dulceață.

De ce este foarte important preludiul? Pentru că ajută la lubrifierea naturală, pentru că femeie se deschide nu doar din punct de vedere afectiv, cât și erotic.

Alte cauze ce pot determina durerile resimțite în interiorul vaginului sunt: inflamarea uretrei, infecția vaginală, endometrioza, uterul retrovers, deformarea ovarelor și a trompelor uterine, infecțiile cervicale, uterine sau la nivelul trompelor.

Reflectă puțin asupra a ceea ce ai citit și ia măsuri în funcție de cauzele care crezi că au dus la durerile pe care le resimți în timpul actului sexual.

tender-talkMergi la medic sau pătrunde adânc în tine și caută să vindeci cauza ce a generat durerea. Discută cu partenerul tău și mărturisește-i că ai nevoie să fie mai iubitor și mai senzual, că ai nevoie de o perioadă mai lungă de mângâieri, de un preludiu mai consistent!

Share.

Leave A Reply